Historie

Stro halen uit de polder

Omdat hun vader al op jonge leeftijd overleed moesten de Gerard, Henk en Willem Veluwenkamp al op jonge leeftijd aan het werk om hun moeder en zussen in levensonderhoud te kunnen voorzien. In 1969 startten zij hun eigen loonwerkersbedrijf. Gerard, de oudste, nog maar net 18 jaar, was degene die de oprichtingsdocumenten moest tekenen, Henk en Willem waren daarvoor nog te jong.

Mooie ontwikkeling voor het bedrijf

Met de combinatie van boerenloonwerk en het graven van kabelsleuven ontwikkelde Veluwenkamp zich tot begin jaren negentig tot een grote loonwerker en belangrijke verhuurder voor hoofdaannemers in de kabel- en leidingenmarkt. Toen het loonwerk steeds verder terugliep, bleek met het in dienst nemen van de ervaren Rinus Groenendijk de aannemerij een mooi alternatief. Veluwenkamp groeide uit tot een toonaangevende aannemer in groen-, grond-, en waterprojecten.

Afstand

Na het jaar 2000 namen broers Gerard en Hendrik – inmiddels op leeftijd – afstand van het bedrijf. Onder leiding van de jongste broer Willem werd, bij gebrek aan opvolging binnen de familie, externe voortzetting van het familiebedrijf voorbereid. Dat gebeurde in nauw overleg met Gerard en Hendrik. Vanaf 2005 werden diverse scenario’s onderzocht en uitgeprobeerd. Na het overlijden van Gerard in juli 2013 en van Hendrik in juni 2014 besloot Willem in 2019 het bedrijf te verkopen aan een externe partij die in de geest van de Gebroeders Veluwenkamp het bedrijf voortzet. De klantgerichte familiecultuur is behouden en zal nu en in de toekomst het kloppend hart en drijvende kracht van Veluwenkamp Bedrijven zijn.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op via
038 444 24 62 of mail ons.
Veluwenkamp
Hilsdijk 108
8051 KE Hattem
KvK Zwolle 08212232
Certificeringen
Cerficitaten
© Veluwenkamp 2024 Privacyverklaring | Algemene voorwaarden